Selçuk Pehlivanoğlu “Depremde Anne Baba Kaybı Yaşamış Çocukların Eğitim Yaşamlarının Kesintisiz Sürdürülmesi İçin Çalışmamız Sürecek”

Türk Eğitim Derneği Genel Lideri Selçuk Pehlivanoğlu; sarsıntı felaketinin akabinde, şeffaflık prensibiyle yaptıkları çalışmaları ve TED’in dünü ile bugününü MAG nisan sayısında anlattı. 

“Ben Türkiye’nin en esaslı eğitim sivil toplum kuruluşunun genel lideri olarak sorumluluk sözünün altını çizmek isterim.” diyerek kelamlarına başlayan Selçuk Pehlivanoğlu “Bizim alanımız sivil toplum. Sivil toplum sorumluluğunda çocuklarımızın nitelikli eğitime kavuşması. Biz de 6 Şubat sabahı prestiji ile süratle hareket aldık. Genel merkezimizde sarsıntı uyum grubumuzla AFAD’ın bilgi ve yönlendirmesiyle muhtaçlık sahibi alanları ve bölgeleri tespit ederek alana ulaştık. Tüm TED kurumlarının yardım toplama merkezi haline geldiği süreçte; toplam kırk bir yardım tırı (on üç tır su, sekiz tır besin, yedi tır ısınma, beş tır giysi, dört tır türlü, üç tır hijyen materyali, bir tır un) ulaştırdık. Üç mutfak heyetimi gerçekleştirerek sıcak yemek temin ettik. Bir fırın heyetimi ile taze ekmek dağıtımı yaptık. Günlük kırk üç bin beş yüz bireye yemek, bölge okullarımızda binlerce depremzedeye barınma hizmeti sağladık. En ehemmiyet verdiğimiz nokta şeffaflık. TED uyumu ile bölgeye gönderilen yardım içerikleri, şeffaflık prensibi gereği her gün kamuoyu ile tertipli olarak paylaşıldı.”

Cumhuriyetin yüzüncü yılında TED’in gayelerinden de bahseden Pehlivanoğu “Hedef çok… Öncelikli olarak Tekirdağ ve Çanakkale okullarımızı açacağız. Bilhassa sarsıntıda anne baba kaybı yaşamış çocukların eğitim ömürlerinin kesintisiz sürdürülmesi için çalışmamız sürecek. Sanat dünyasının kıymetli isimleri bizimle el ele bu çocuklara yardım kararı aldı. Onlar çocuklarımız faydasına konserler vermeye başlayacak, biz de onların eğitim hayatları boyunca yanlarında olmaya devam edeceğiz” diyerek kelamlarını noktaladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*