Tohum Otizm Vakfı, dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu olan Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nda,tüm sporseverleri otizmli çocukların eğitimine katkıda bulunmaya davet ediyor.
12 yıldır yardımseverlik koşularında gönüllü koşucuları aracılığıylaotizmli çocukların eğitim bursuna bağış toplayan Vakıf, 3 Kasım Pazar günü gerçekleşecek İstanbul Maratonu’nda iyilik peşinde koşmak isteyen herkesi,otizmli çocukların eğitimine destek olmaya çağırıyor.
Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları Öğrencileri Otizmli Arkadaşları İçin Koşuyor
Otizmli çocukların eğitim hakkına erişimine dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Otizmli Çocukların Eğitimi İçin Tohum Güneşi Ol” projesinde her bir gönüllü koşucu “Tohum Güneşi” olarak anılıyor. Bu yıl Tohum Güneşleri arasına Vakfın Eğitim Kurumları öğrencileri Selin, Cem ve Mert de katılıyor. Kendileri gibi otizmli çocuk ve gençlerin eğitim bursundan faydalanabilmeleri için8K koşacak olan öğrenciler210.000 TL bağış toplamayı hedefliyor.
Eğitim almasaydım hiç konuşamazdım. Otizmli arkadaşlarımın da eşit şartlarda eğitim alma haklarına sahip olmaları için koşuyorum. – Selin Önal
2,5 yaşında otizmli olduğu fark edildikten sonrayoğun ve sürekli özel eğitim alan Selin, bugün duygu ve düşüncelerini ifade edebiliyor ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten keyif alıyor. Başarılı bir yüzücü olan Selin, 2020’de 32. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda engelli sporcular kategorisinde “Boğaz’ı geçen ilk otizmli kadın sporcu” ünvanını kazandı ve Galatasaray Spor Kulübü’nde lisanslı yüzücülük kariyerine devam ediyor.Selin haftanın belli günlerinde de bir gümrük müşavirliği firmasında çalışıyor.
Bu sene adımlarımı otizmliler için atıyorum. Otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak için desteklerinizi bekliyorum. – Cem Sezgin
Cem 27 yaşında otizmli bir birey. Erken yaşta Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları’nda eğitim görmeye başlayan Cem, okuldan aldığı destekle kayda değer bir gelişim gösterdi. İlk başlarda sosyal ortamlara uyum sağlamakta ve kendini ifade etmekte zorlanan Cem, zamanla toplumsal kurallara uyum sağlayarak çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurmayı başardı. Türkiye Ampute Milli Takımı’nda yüzücü olarak ulusal ve uluslararası yarışlarda ülkemizi başarıyla temsil eden Cem, aynı zamanda özel bir şirkette Tohum Otizm Vakfı’nın İş Koçu Destekli İstihdam Modeli kapsamında çalışıyor. İş hayatında sergilediği performansıyla iş arkadaşlarının takdirini kazanan Cem, aldığı düzenli ve yoğun eğitimle toplumsal ve profesyonel yaşamında bağımsız bir birey olarak ilerlemeye devam ediyor.
Adımlarımı otizmli çocuklar için atıyorum. Siz de destekte bulunarak otizmli çocuklara eğitim güneşi olabilirsiniz. – Mert Gündüz
28 yaşındaki olan Mert, henüz 2,5 yaşındayken ailesinin fark ettiği belirtiler sonucunda otizm tanısı aldı. Ailesi, Mert’in en iyi şekilde gelişebilmesi için yoğun özel eğitim sürecine başlattı. Konuşamamasına rağmen aldığı eğitimle alternatif iletişim yollarında büyük ilerleme kaydeden Mert, toplumsal ve iş yaşamında kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olarak yaşamını sürdürüyor.
Tohum Güneşlerine Destek Olun!
Bu üç öğrencinin hikâyeleri, otizmli bireylerin toplumda güçlü bir şekilde var olabileceklerinin vetanı sonrası alınan düzenli ve yoğun eğitimle engelleri aşabileceklerinin hem otizmli bireyler hem de aileleri için canlı örnekleri. Tohum Otizm Vakfı, daha fazla otizmli çocuğun eğitim bursu alabilmesi için tüm sporseverleri, Tohum Güneşleri Selin, Cem ve Mert’in kampanyalarına destek olmaya davet ediyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın